Fashion

Wednesday, May 24, 2017

#SPEAKLOVE


Με αφορμή την Πορεία Υπερηφάνειας που έχει την τιμητική της αυτές της μέρες, ας μιλήσουμε για ΑΓΑΠΗ. Ας μιλήσουμε για αγνή, αθώα αγάπη που από μικρά μας την έχουν μάθει οι γονείς μας. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας πως η αγάπη δεν έχει χρώματα δεν έχει φύλο, δεν έχει ράτσα. Είναι η ΑΓΑΠΗ, από όπου και να την πιάσει κανείς μοσχοβολάει σαν ανθός λεμονιού. Δεν μαυρένει την ψυχή σου, ούτε σε ντροπιάζει. Αντιθέτως νιώθεις υπερηφάνεια που αξιώθηκες να αγαπήσεις εκείνο το άτομο και να σε αγαπήσει και εκείνο με τον ίδιο τρόπο. Γιατί σε ένα κόσμο όπου το διαφορετικό διαφέρει  εμείς, εσείς, αυτοί στάθηκαν μπροστά και αντιτάχθηκαν στο κατεστημένο. Στα στερεότυπα που έχουν ριζώσει στο μυαλό μας και δεν μας αφήνουν να δούμε πέρα από αυτά.

 Είναι λυπηρό να γνωρίζεις πως σε ένα κόσμο που φαινομενικά όλα τα έχει, στην ουσία δεν έχει τίποτα. Είναι πιο φτωχός και από όλους τους φτωχούς του κόσμου. Γιατί απλά δεν αφήνει την αγάπη να ανθίσει, να βγάλει τους ανθούς της και να παρασύρει με τη μυρωδιά της ΟΛΟΥΣ. Την Μαρία, τον Ahmet, τον Felippe, την Kathrin και εκείνους που ακόμη πιστεύουν στην ΑΓΑΠΗ χωρίς φραγμούς, σύνορα και προκαταλήψεις!

 Αλήθεια όμως, ποιος καθορίζει τι είναι η αγάπη? Υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος για να προσδιορίσουμε αυτή τη λέξη? Κάνοντας έλεγχο στο λεξικό εξηγεί την αγάπη ως συμπάθεια, τρυφερότητα, πάθος. Δεν κάνει λόγο ούτε για περιορισμούς ούτε για απαγορεύεις. Αυτή είναι η αγάπη λοιπόν, κάτι απροσδιόριστο, κάτι αέρινο.. κάτι σαν ΑΕΡΙΚΟ...





 Info: Η Πορεία Υπερυφάνειας είναι το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της οργάνωσης ΛΟΑΤΙ( LGBT). Κεντρικό μήνυμά της είναι το «Speak Love», που παροτρύνει όλους να απελευθερώσουμε τον τρόπο σκέψης από κάθε λογής προκαταλήψεις.


 Τα προηγούμενα Pride και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, έδωσε ώθηση στον αγώνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, για να δεχτεί η κυπριακή κοινωνία το δικαίωμα της οικογένειας για τα ΛΟΑΤΙ άτομα.

No comments:

Post a Comment