Fashion

Wednesday, March 15, 2017

4 λόγοι γιατί οι Κύπριοι θα ψήφιζαν τον Τραμπ

 Ο Τραμπ ως γνωστών είναι ένας ριζοσπάστης και αρκετά μπιπ πολιτικός. Είναι το πρόσωπο της χρονιάς με πολλούς να τον βρίζουν μέχρι αηδίας και άλλους να τον προσκυνούν σαν το Θεό τους. Τι θα γινόταν όμως αν δήλωνε υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας? Ποιοι θα ήταν οι λόγοι που οι Κύπριοι θα τον ψήφιζαν?

Πρώτον: Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ
Παίρνοντας το ρόλο του «επαναστάτη» και του «δεν θα μείνει τίποτα στη θέση του» πλασάρει μια εικόνα επαναστάτη και διαφορετικού από όλους τους άλλους που πέρασαν σε αυτήν εδώ την καρέκλα. Και ως κλασσικός Κυπραίος που ενθουσιάζεται με τέτοιου είδους δηλώσεις το δένει σχοινί και κορδόνι ότι ο Τραμπ είναι εκείνος που θα φέρει την αλλαγή και τη δικαιοσύνη.Ενδεχομένως και τα λεφτά που του κουρέψανε. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...


Δεύτερον: Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ
Ναι καλά ακούσατε! Ο αδικημένος των media θα έλεγαν οι περισσότεροι. «Όρμηξαν όλοι επάνω του να τον κατασπαράξουν χωρίς να έχει κάνει κάτι τραγικό. Και για τις καταγγελίες εις βάρος του περί σεξουαλικής παρενόχλησης, αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας αφού είναι άλογο να έχει την πρωταγωνίστρια δίπλα του και να ψάχνει για κομπάρσους.» Κούνια που σε κούναγε...

Τρίτον: Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ
Όλο και κάποιος θα έλεγε ότι ο Τραμπ είναι ο Ούτοπος σε ξανθό πλατινέ. Ο άνθρωπος έχει όραμα, έχει στρατηγηκη. Θα καταφέρει να διώξει όλους τους ξένους και να τους απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα του. Ο Κύπριος στο άκουσμα των αυτών λέξεων διάφορες ουσίες εκκρίνονται από τον εγκέφαλο του. Οχί ξένοι... συνεπάγεται με όχι ανεργία, όχι εγκληματικότητα όχι περιβαλλοντική καταστροφή όχι θερμίδες στη σοκολάτα. Εεεε??? Μμμ..νομίζω κάτι δεν κολλάει..δεν νομίζεις?


Τέταρτον: Ο ΤΙΜΙΟΣ
Ο άνθρωπος έχει τόσα λεφτά που σίγουρα δεν θα σκεφτεί να βάλει χέρι στο κομπόδεμα του Κύπριου αφού σίγουρα αυτό είναι το ένα χιλιοστό μπροστά στην αμύθητη περιουσία του. Άρα δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε περί κλοπής κρατικής περιουσίας και τα συνήθη που ακούμε τα τελευταία χρόνια.Αρά μιλάμε περί «τιμιότητας» και «αγαθότητας».



Εν κατακλείδι, ο Κύπριος θέλει κάποιον που να μπορεί να αλλάξει το κατεστημένο, να κάνει τη διαφορά και να έχει και μια δόση σχιζοφρένιας. Γι΄αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Ντόναλντ Τράμπ θα μπορούσε να γίνει ο μέντορας πολλών Κύπριων πιστεύοντας πως είναι αυτός που χρειάζονται. Και μένουμε εμείς με την απορία «τις πταίει?»


No comments:

Post a Comment