Fashion

Wednesday, January 4, 2017

5 τρόποι να κερδίσεις τις εντυπώσεις και την προσοχή στις εξόδους σου



Ως άτομο που τρέμει μόλις ακούσει για πάρτι, events και άλλες κοινωνικές συνευρέσεις δεν συνηθίζεις να πηγαίνεις σε τέτοιες εκδηλώσεις προτού βεβαιωθείς ότι ξέρεις τουλάχιστον 3-4 άτομα με τους οποίους θα μπορείς να ανταλλάξεις καμιά κουβέντα. Επειδή αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό, καταλήγεις να είσαι σε μια γωνιά μόνος σου μισώντας τη ζωή σου που σε έβαλε σε αυτή τη διαδικασία να νιώθεις σαν το τελευταίο κομμάτι κέικ που ξεχάστηκε να φαγωθεί. Μην ανησυχείς όμως γιατί εδώ σου έχω 5 tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να μην νιώθεις σαν την τρίχα μες το ζυμάρι.

1. Πρώτον, προσπάθησε να μην πας μόνος σου

Το ξέρω δεν είναι και το πιο  εύκολο πράγμα να πείσεις το/τη φίλο/η σου να έρθει μαζί σου σε κάτι που εσύ είσαι καλεσμένος/η αλλά πίστεψε με αξίζουν τα παρακάλια γιατί θα σε σώσει μιας και μαζί του/της θα μπορείς να γκρινιάξεις, να σχολιάσεις και γενικά θα νιώθεις πιο άνετα. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να πήγαινες με άτομο που γνωρίζει  ένα- δυο άτομα εκεί ώστε να σε βοηθήσει να κοινωνικοποιηθείς και να κάνεις γνωριμίες. 

Αν δεν πετύχει το πρώτο στάδιο τότε καλύτερα να δώσεις μεγαλύτερη βάση στα παρακάτω:

2. Κράτα τα χέρια σου απασχολημένα

Αυτό κρατάει το μυαλό σου απασχολημένο και μειώνει στο στρες. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι στις πολυεθνικές εταιρείες κρατάνε όλοι την ώρα τη λεγόμενη μπάλα του στρες. Εννοείτε ότι δεν θα πας με την μπάλα αυτή, αντιθέτως, προτίμησε μία χαρτοπετσέτα, το ποτό σου ή το τηλέφωνό σου.

3. Σκέψου θέματα συζήτησης από πριν

Καθώς πας προς το πεδίο μάχης σκέψου τι θα μπορούσες να συζητήσεις με ένα άγνωστο. Θα μπορούσε να είναι από που γνωρίζεις τον οικοδεσπότη μέχρι το υπερβολικό κρύο ή ζέστη(ο καιρός αποτελεί ένα hot θέμα που μπορείς να επιχειρηματολογήσεις την άποψή σου με όλη σου τη ψυχή. Τέτοια εισαγωγικά θέματα χωρίς ουσιαστική σημασία αναπτύσσονται σε προσωπικές ιστορίες, εμπειρίες και ίσως να είναι η απαρχή μιας νέας γνωριμίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ δεν σχολιάζεις με το άτομο που γνώρισες άλλα άτομα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με σένα!!!

4.Μείνε κοντά στο μπουφέ ή στο μπαρ

Αναμφίβολα το μπουφέ ή το μπαρ είναι τα νούμερο 1 μέρος επισκεψιμότητας. Αυτό σημαίνει πως έχεις περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσεις κάποιον εκεί παρά στη γωνιά που ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν σε βλέπει. Όλο και με κάποιον θα πιάσεις κουβέντα(κι αν δεν πετύχει ούτε αυτό τόση ώρα που θα στέκεσαι εκεί-δεν μπορεί-θα πιάσεις κουβέντα με τον/την μπάρμαν/μπαργούμαν). Από την άλλη σκέψου και το άλλο, θα έχεις εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε φαΐ και ποτό!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πέσεις με τα μούτρα σε φαΐ και ποτό και γίνεις σαν και αυτήν.


5.Απόφυγε να φας κάτι που γλιστράει, κολλάει στα δόντια, κάνει πολύ θόρυβο ή είναι πολύ καυτερό

Με άλλα λόγια πες όχι στο λεγόμενο γιαουρτοσκόρδιον, στο garlic bread και στα παξιμάδια. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να περιοριστείς σε τυρόπιτα και finger food γιατί αυτά δεν θα σε φέρουν ποτέ σε δύσκολη θέση!!




No comments:

Post a Comment